Terrarium Bitkileri

Terrarium Bitkileri

 
Teraryum bitkileri için öncelikle bilmeniz gereken, seçtiğiniz bitkilerin yoğun nemli ortamları sevmesi,rüzgardan ve direkt güneşten hoşlanmaması gerektiğidir.
 
Caladium bicolor, Japon Şemsiyesi adı ile bilinen Cyperus alternifolius, Dracaena sanderiana, Acanthaceae , Arapsaçı, Ficus pumila, küçük eğrelti otları, etebur bitkilerin bazı türleri, Peperomia, Selaginella ve Pilea gibi sulak alanları seven ancak suyun içinde yaşayamayan bitkiler Terrarium için çok uygundur.
 
Terrarium Bakımı
 
Terrariumda esas önemli nokta bitkinizi iyi tanımaktır. Nemi seven ancak çok su aldığı zaman çürüyebilecek bitkileriniz için sulama çok önemlidir. Doğrudan sulamak yerine ucu fısfıslı bir sulama aleti kullanmak daha doğru olacaktır.
 
Sulama zamanının doğru olup olmadığını anlamak için çakıl taşlarınızı gözlemleyebilirsiniz.
 
Bir diğer önemli unsur ise Terrariumunuzun doğrudan güneş almamasıdır. Ancak bu durum bitkiyi karanlıkta tutmak gerektiği anlamına kesinlikle gelmemeli. Aydınlık ve ısıtıcılara uzakta bir ortam sağlanmalıdır.
 
Bitkinizin toprağının besin değerini yüksek tutmak istiyorsanız 2-3 ayda bir torfunuzun üstte kalan kısımlarını tazeleyebilirsiniz, ancak kesinlikle gübreleme yapmamalısınız.
 
Terrarium Fiyatları
 
Buraya kadar her şey çok güzel, ancak kendim yapamam diyorsanız,satın alabileceğiniz Terrariumlar fiyat bakımından çeşitlilik göstermektedir.
 
Genel hatları ile bahsetmek gerekirse fiyatlar 110 liradan başlayıp, işçiliğine göre ve bitkisine göre değişerek 2.000 liraya kadar çıkıyor.

En Son Gezdikleriniz