Dünya için çiçekler neden önemlidir.

Çiçekler böcekleri ışıltılı yapraklarıyla kendilerine çekerler. Çiftleşme organları yapraklarının içinde bulunmaktadır. Böcekler yaprakların arasına girerek çiçekten nektar içmek istediklerinde polenler böceklere yapışır. Bu polenler başka bir çiçeğe ulaştıktan sonra dişi organın üzerinde bir polan tüpü oluşur.Belli bir süre sonra bu noktadan tohum oluşarak toprağa düşer. Çiftleşme bu şekilde meydana gelir. Çiçekler canlı ve cansızken çevrenin organik yapısına katkıda bulunurlar.

Çiçekleri Dünyadaki en önemli üreticiler olarak tanımlayabiliriz. Ürettikleri basit şeker neredeyse tüm böcekleri besleyen türdendir.bazı çiçek türlerinden beslenen böceklerde vardır. incir ve orkide sadece belirli arıları kendine çeker ve bu şekilde ürer. böceklerde de kuşları ve diğer canlıları beslerler.besin zinciri bu şekilde oluşmaktadır. Çiçeklerin tekrar tohum üretmesiyle birlikte dünyada tüketilen tüm besinler oluşmaktadır. Direk olarak tükettiğimiz çiçeklerde mevcuttur. Kekik, kişniş, sarımsak, adaçayı, soğan ve çay türleri direk olarak tükettiğimiz çiçeklere örnek olarak verilebilir. Bazı zehirli çiçeklerde doğada mevcuttur. bu çiçekler yenildiğine sayıklama, susuzluk, kusma ve nöbet geçirme sonucu ölümle sonuçlanmaktadır.

Çiçekler ilaç yapımında çok önemlidir. Her ilaç bilimsel işlemlere sokularak ilaç haline getirilir. Bazı çiçek türlerinin tedavi ettiği hastalıkları henüz ilaçlar tedavi edememektedir.  Bilim insanlarının araçtırmalarına göre yağmur ormanlarının sadece %5'i ilaç olarak kullanılmaktadır. Geri kalan bitkilerin nasıl bir etki yaptığına dair herhangi bir bilgi yoktur.

Çiçekler ve ağaçlar yapılan araştırmalar sonucu insanlar üzerinde önemli etkilere sahip olduğu gözlenmiştir. Hasta ruh halini değiştirerek rahatlamayı ve stresten uzaklaşmayı sağlarlar. Bu sepepten hastanelere ve cenazelere çiçek gönderilir. Böylece hasta olan beden veya üzgün ruh halinin acısını azaltılması amaç edinilir.  İyi egzersiz türlerinden biride bahçe işleriyle uğraşmaktır. Toprakla beraber vucuttan çıkan fazla enerji rahatlamamızı sağlar. Egzersiz olarak toprak gübreleme, hasat toplama ve dikim yapma ise egzersiz olarak çok faydalı eylemlerdir. Ayrıca bulunan ortamın havasını temizleyerek o an yaptığınız işin verimli hale gelmesini sağlar. Ofiste çalışan arkadaşlarınıza çiçek göndermeniz sadece o arkadaşınıza değil etrafındaki kişilerede faydalı bir ortam sağlar.

En Son Gezdikleriniz