Menekşe Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır.

Menekşeler çoğunlukla kolay yetiştirilen bitkilerdir. Ayrıca park ve bahçelerde de süsleme amaçlı görülebilirler.500 den fazla türü bulunan menekşe, en çok kuzey yarım kürede yetişir. Menekşeler uzun ömürlü olmasıyla bilinirler. Menekşenin pembe, beyaz, mavi veya sarı renkte açan türleri bulunmaktadır. Çiçek yerleşimi düzensizdir ve yaprakları kalp şekline benzer.

Yabani türleride mevcuttur. Genelde ilkbahar ayalarında çiçek açar. Afrika menekşesi, Hercai Menekşe ve Cezayir Menekşesi en bilinen türleridir.Kozmetik sektörü ve Tıp alaınında kullanılır.Menekşe uygun ortamı bulduğu zaman sağlıkla büyüyebilir.

Menekşe ekeceğiniz saksı yayvan olmalıdır. nem tutan ve hafif toprak seçimi ile yapılacak olan dikim daha sağlıklı olacaktır.

Direk güneş ışığı görmemelidir. Aydınlık ortamda bulunması yeterlidir.15-27 derece arası sıcaklıklarda bakım yapılmalıdır. Devamlı gübre ihtiyaçı sağlanmalıdır.hava akımı olan yerlerden uzak tutulmalıdır.

Yaprakları sararıyorsa bir yerlerde sıkıntı var demektir. ya soğuk almış yada fazla sulanmış demektir. toprağı kontrol edilmeli ve çok nemli ise sulama yapmak gerekmez. tamamen toprak kurudugunda sulama gerektirir.sararmış yaprakları kesebilirsiniz.sulama esnasında yapraklarına su değmemelidir. sulama yaptıktan sonra altında su kalmamasına dikkat etmeliyiz.aydınlık ve pencere yakını alanlarda güneş ışığı alan bölgelerde sağlıklı bir şekilde büyür.

Çiçek açması öncesi bol azotlu gübre, daha sonra ise potasyum ağırlıklı gübre kullabılabilir.Sıcaklık farkının fazla olmamasıda çiçeğin sağlıklı büyümesini sağlar.

En Son Gezdikleriniz