Kaktüs Bakımının İncelikleri

 
Bitkiler arasında bakımı en kolay olan kaktüslerin sağlıklı bir şekilde gelişmelerini istiyorsanız fiziksel ve kimyasal açıdan mümkün olduğu kadar gerekli ortamları ve imkanları kaktüslerinize yaratmanız gereklidir. Kaktüslerin tamamı için geçerli olan genel bakım inceliklerini uyguladığınız zaman uzun ömürlü kaktüslerin sahibi olabilirsiniz.
 
Kaktüsler ve sukkulentlerin büyük bir çoğunluğu gün ışığına ihtiyaç duyarlar. Evinizde kuzey bölgesinde kaktüs yetiştirmek gibi bir hatayı bu yüzden asla yapmamanız gereklidir. Evin en fazla güneş ışığı alan yerleri kaktüslerin yetişmesi için en ideal bölgelerdir. Kaktüslerinizi her zaman pencerenizin yakın yerlerine koymaya gerekirse pervaz ve balkon gibi güneş alan bölgelere koymaya özen göstermelisiniz.
 
40 dereceye kadar büyümeye de avm eden kaktüsler, daha fazla sıcaklık oranları meydana geldiği zaman büyümeyi durdururlar. Kış aylarında sulanmadıkları zaman soğuklara da dayanıklıdırlar. Ancak -15 derecenin altına düşürülen kaktüslerin ömrü azalmaktadır. Ayrıca kış aylarında da nadir de olsa kaktüslerinize su vererek onları beslemeye devam etmelisiniz.
 

Topraklama ve Sulama
 

Çiçek toprakları ve kalın kum karışımı ile kaktüs yetiştirdiğiniz zaman daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Kullanacağınız toprağın suyu geçirmesi ve kireçli olmaması ise bu işin püf noktaları arasında yer almaktadır. Torf-pomza karışımı bir toprak kullanmak istiyorsanız arada bir suni gübre takviyesi de yapmanız gerekebilir.
 
Kaktüsler için en yararlı su her zaman yağmur suyudur. Fakat yağmur suyunu şehir yaşantısı içerisinde etkili bir biçimde depolayamayacağınız için musluk sularını kullanmanız gerekebilir. Bu noktada suyunuzun sertlik derecelerine dikkat etmeniz gereklidir. Kaktüsleriniz eğer sayı olarak fazla değil ise ufak bir pet şişenin içerisine su koyarak gerekli olduğu zamanlarda pratik bir şekilde sulama işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca musluğunuzdaki suyun sertlik seviyesini öğrenebilmek için belediyeden de bilgi alabilirsiniz.



kaktus cicegi, kaktüs,kaktüs bakım, kaktüs bakımı, kaktüs gönder, kaktüs siparişi, kaktüs çiçekleri, kaktüs çiçeği, kaktüs çiçeği fiyatları

En Son Gezdikleriniz