Sağlıklı ve Mutlu Orkide Sahibi Olmak

Sağlıklı ve Mutlu Orkide Sahibi Olmak

Orkide çiçeğini büyük çoğunluk sever. Kimi insanlar orkide sevgisi yüzünden bahçıvanlık eğitimi bile almışlardır.

Bu yazımızda orkide bakımı hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Baktığınız orkidenin yeni yapraklar, dallar ve tomurcuklar çıkarması sizi çok mutlu edecektir.

Orkidenize bakmak için olmazsa olmaz kurallar

1.       Orkideniz yalnız kalmayacak en az iki orkideniz olmalı. Bizlerin arkadaşı yok mu? Siz onlara fazla su verirseniz o fazla nemi paylaşmaya, az su verirseniz hayatta kalması için kendi soyundan bir canlının desteğine, tozlaşmaya ihtiyaç duymazlar mı?

2.       Orkideler aydınlık ve ferah mekanlar istiyorlar...Karanlık ışık almayan havasız ortamlar hiç onlara göre değil. Yazın güneşte fazla kalırsak ne olur? Yanarız tabi ki...canımız acır... İşte bizim nazende orkidelerde güneşte kavrulmak istemiyor. Onlar sadece ve sadece ışık, aydınlık ferah ortamları seviyorlar.

3.       Orkide sadece ihtiyacı kadar suya ihtiyaç duyar...Fazla su da ne olur? havuz deniz gibi yoğun bir su kütlesinde yüzme bilmiyorsanız boğulursunuz. Bizim orkideler de yüzme bilmiyorlar. Ne az ne de fazla su istiyorlar...Susuz kalırsa kökleri kuruyor, fazla suda kalırsa da çürüyüp ölüyor.

4.       Vitamin Takviyesi Vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri doğal yollardan alabiliyorsak ne ala, alamıyorsak vitamin mineral desteği alırız. Tabi bunu da her mevsim değil, muhtemelen dönemsel olarak yapmaz mıyız? Orkidelerimiz bu desteğe ihtiyaç duyuyorlar.

Bunlar orkidelerimiz için olmazsa olmazlardı. Bir de onları biraz daha mutlu edelim diyorsak yapabileceğimiz birkaç şey daha var.

Zaman zaman onları mutfak ya da banyoda duş aldırın, yapraklarındaki ve köklerindeki tozlar gidecek ve daha rahat nefes alabilecekler. ( çiçekleri asla ıslanmamalı)

Periyodik sulamanızı üstten değil kökten (tabağından) yapın.

Evde en çok sevdiği yerler, mutfaklar ve banyolar (doğal ortamlarına en yakın neme sahip mekanlar)

En Son Gezdikleriniz