Çiçekler Hakkında Bilinmeyen İlginç Gerçekler

Çiçekler Hakkında Bilinmeyen İlginç Gerçekler
Yüzyıllardır tüm insanlığın ilgisini yoğun bir şekilde çekmeyi başaran çiçekler ile ilgili az bilinen ve hiç bilinmeyen gerçekleri sizler için bir araya getirdik. 
Dünyada Kaç Tür Çiçek Var?
Dünya üzerinde 2.5 milyondan daha fazla çiçek türü olduğu biliniyor. 17 yüzyıl döneminde ise bu çiçek türleri arasında en değerli olanı lale soğanı olarak geçiyordu. Altından bile daha değerli olarak görülen bu çiçek ölümsüzlük, hayat ve aşkın en iyi temsilcisi olarak görülüyordu. Ayrıca 2.5 milyon çiçek arasında en değerli olan lale soğanını yemeklerinizde de normal soğan olarak kullanabiliyorsunuz.
Nilüfer Çiçeği ve Antik Mısırlılar
Antik Mısırlılar arasında Nilüfer çiçeğine olan bakış açısı dünyadaki tüm toplumlardan daha farklı olarak biliniyor. Nilüfer çiçeği normalde sulu ve nemli ortamlarda bulunması gereken ve bu tür ortamlarda açan bir çiçek türüdür. Kuru ortamda uzun yıllar boyunca durabilme özelliğine de sahip olan nilüfer çiçeği yeniden hayata gelmeyi temsil ettiği için Antik Mısırlılar tarafından farklı bir öneme sahiptir. 
Dünyanın En Eski Fosil Çiçeği
Dünyadaki bilinen en eski fosil çiçeği 2001 yılında Çin’de keşfedilmiştir. Yakın bir tarihte keşfedilen bu çiçek türünün su zambağı görünümüne sahip olduğu söylenmektedir. Çiçeğin fosili ise tam 125 milyon yıl öncesine aittir. Ayrıca yine eski çağlarda çan çiçeği özsuyunun yapıştırıcı olarak insanlar tarafından kullanıldığı da biliniyor. 
En Büyük Çiçek Türü Hangisi?
Ortalama olarak 3 metre boyu olduğu söylenen dana ayağı çiçeği dünyanın en büyük çiçeği olarak kabul ediliyor. Kokusunun biraz kötü olmasından dolayı ceset çiçeği olarak da bazı topumlar tarafından adlandırılmaktadır. Bu çiçek türünün dünya üzerinde sayılı bölgede yetiştiği ve günümüzde bulunmasının oldukça zor olduğu da söylenmektedir.

En Son Gezdikleriniz