Çiçekler Bizi Neden Mutlu Eder?

Çiçekler Bizi Neden Mutlu Eder?
New Jersey Devlet Üniversitesi tarafından çiçeklerin insan duygularını etkilediği yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış olan bir gerçektir. Bilimsel olarak kanıt elde etmek isteyen araştırmacılar çiçeklerin insan duyguları ve kendilerini iyi hissetmeleri üzerinde olan etkilerini detaylı bir şekilde ortaya çıkartmışlardır.
Araştırma ekibi bu konu üzerinde 10 ay kadar uzun bir süre çalıştıktan sonra araştırmalarının sonuçlarını 22 Eylül 2000 tarihinde çiçek endüstrisi ile açık ve net bir şekilde paylaşmıştır. 
Dr. Haviland Jones tarafından etkileyici bir tanım ile açıklanan bu araştırma sonuçları çiçeklerin insanları sanıldığından daha da fazla mutlu ettiğini ortaya koymuştur. Hayattan aldığımız zevk, çiçeklerin bulunduğu bir ortamda yer alıyorsak neredeyse iki katı çoğalabiliyor.
İnsanların davranışlarında gözle görülür bir pozitiflik etkisi yarattığı söylenen çiçekler, insanların doğal ve daha kontrollü bir şekilde duygularını paylaşabilmelerini de sağlıyor. 
Araştırma Sonuçları
Çiçekler, insanların mutlu olmaları üzerinde pozitif bir etkiye sahiptir. Araştırmada yer alan kişilere çiçek verildiği zaman kendileri bu jesti sevinçle karşılamıştır. Büyük bir zevk aldıkları verdikleri tepkilerden belli olan kişilerin ise her yaş grubundan ve cinsiyetten oldukları söyleniyor.
Çiçeklerin insan duyguları üzerindeki yarattığı pozitif etkinin uzun süreli olduğu düşünülüyor. Yapılan araştırmada yer alan kişiler çiçek aldıkları zaman içinde bulundukları karamsar ruh halinden kısa sürede çıkarak uzun bir süre boyunca pozitif bakış açısı ile yaşamaya devam etmişlerdir. 
Çiçeklerin yer aldığı ev, okul, iş yeri ve diğer tüm mekanlardaki insan ilişkilerinin daha pozitif geliştiği ortaya çıkartılmıştır. Araştırmacılar bu sebeple insanların mekanlarında çiçek bulundurmalarını tavsiye etmektedirler. Özellikle yoğun ve stresli mesai harcanan iş ortamlarında çiçek bulundurulması üst düzey yöneticilere ve şirket sahiplerine tavsiye edilmiştir.

En Son Gezdikleriniz