Orkide Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?

Orkide Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?
Zerafet, sevgi, güç ve masumiyetin en temel simgeleri arasında yer alan orkide çiçeği günümüzde en fazla tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Bayanların kendilerine hediye edilmesinden en fazla hoşlandıkları orkide çiçekleri salepgiller familyasına ait olan süs bitkileridir. Dünyanın en geniş ailesinden gelen orkide çiçekleri ağaç ve toprak altında yaşayan iki ayrı grupta karşımıza çıkmaktadır.
Phalaeonopsis Orkide adı verilen orkide çiçekleri genellikle pembe, mavi, beyaz ve fuşya gibi renklerden oluşur. Güneş ışığına aşırı derece maruz kalmasını engelleyerek koruyabileceğiniz bu orkide türünü pencerelerin kenarlarında saklayabilirsiniz. 
Püskürtme şeklinde orkidelere su vererek onların nemli kalmalarını sağlamanız bakım açısından önemlidir. Ayrıca orkidelere verdiğiniz suyun kireçli olması onların ömürlerini kısaltacağı için her zaman kireçsiz ve temiz su ile bakım yapmanız gereklidir.
Orkide çiçeklerin bulunduğu mekanlardaki nem oranının ortalama olarak %40 ile %80 arasında olmasına özen göstermelisiniz. Havaların sıcak olmaya başladığı Mayıs aylarında ise orkide saksısını değiştirmenizi tavsiye ederiz. 
Orkide Nasıl Sulanmalı?
Orkidelerinizi sularken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta bu çiçeklerin hassas ve narin olduklarını unutmamanız gerektiğidir. Bu sebeple sulama yaparken mekan sıcaklığının aynı oranda olması ve sulamanın aynı zamanlarda yapılmasına dikkat edilmelidir. Orkideleri bulundurduğunuz ortamlarda çiçeğinizin başka bir cisme değmemesi ve hava akışını engelleyecek eşyaların olmaması da önemli olan bir diğer noktadır.
Orkide toprağı ve orkide gübresi gibi toprak değişimi ve gübreleme işlemlerini yapabileceğiniz özel malzemelere sahip olmanız da yine mevsim değişimlerinde yapmanız gereken bakımlar için gerekli olan malzemelerdir.
Orkide çiçeklerini kendiniz veya sevdikleriniz için satın almak istiyorsanız birbirinden özel orkide çiçeklerimizin yer aldığı kategorimize göz atabilirsiniz. Orkide fiyatları olarak sizlerin bütçenize uygun çözümler sunarak, bu özel çiçek ile sevdiklerinize verdiğiniz değeri gösterebilmeniz için sizlere yardımcı olmaktayız.

En Son Gezdikleriniz